Gestió de Guàrdies i Reserves 2023

Acabe de fer públic un projecte en Github en que porte treballant ja un parell de cursos i que tenim en producció al meu centre educatiu. Es tracta d’un programari fet amb PHP que gestiona les Guàrdies dels professors i la Reserva de recursos/aulari del centre. L’experiència ha estat molt positiva i ens ha permés escapar del paper i gestionar-ho informàticament amb la comoditat i immediatesa. A més és un projecte viu que va creixent en base a les necessitats de l’equip directiu i dels docents del centre. Cal posar en valor que aquest programari, parteix d’un desenvolupament previ realitzat en Java per Jose Chamorro Molina (j.chamorromolina@edu.gva.es) i que també va estar en funcionament de forma exitosa.

Potser el major avantatge és que permet importar les dades directament del programari de generació d’horaris GHC Peñalara, però admet un fitxer d’entrada CSV que es pot crear a partir de qualsevol altra font de forma senzilla. Funciona en PHP sobre un servidor web i les dades es guarden en una base de dades SQLite. S’ha intentat fer de forma que siga fàcilment configurable i permet fer traducció simple de totes les cadenes.

Això sí, està programat en diverses fases. i el codi no és el més net i compacte possible. Diuen els companys que així és com es programava fa 20 anys 🙂 Per tant, valoreu adequadament el projecte en el seu marc i context. Si algú vol aportar o derivar el projecte és benvingut sempre que es respecte la Llicència Creative Commons BY-NC-SA. I no cal dir, que el podeu gastar en els vostres centres sense cap problema, és lliure i gratuït!

Vos deixe unes captures que mostren la interfície del programa perquè es feu una idea. A més, teniu en el Github un Readme amb les indicacions més importants alhora de posar-lo en marxa. Qualsevol aclariment o dubte el podeu fer arribar a f.pelechanogarcia@edu.gva.es i intentaré contestar-vos el més aviat possible.

https://github.com/FerranPelechano/guardies-2023

También te podría gustar...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *